АКЦИИ И ПРОМОЦИИ

SONAX Отканска моќ

Категорија Техничка Серија

 

Средството е формулирано да го зголеми бројот на октаните во оловните и безоловните горива. Овозможува моментално подобрување на моќта на моторот. Ги спречува штетите кои настануваат поради редукцијата на горивото. Му дава на горивото октанска подршка за мазно согорување без намалување на моќноста. Го зголемува бројот на октаните за 2 до 3 единици. Се избегнува механичката штета предизвикана од редукција на горивото (чукање на моторот). Го штити од абење лежиштето на вентилот. Ја намалува потрошувачката на горивото. Ја подобрува работната способност и забрзувањето на машината. Може да се користи и за оловни и за безоловни горива. Не содржи оловни компоненти, ниту алкохол. Безбеден е за употреба и на возила со катализатор на издувните гасови и возилата кои имаат сензори за проток на воздухот во моторот, како и кај возила со турбо полнач. Безбедно е за употреба во сите делови од моторот вклучително и за пластичните и еластични делови.

Нето: 250 мл
Арт. бр. 514 100

 

stranicni-sonax-shop

sonax-opsh

gumex

praxis-opsh

НАЈНОВИ ВЕСТИ

  • falcon
  • philips
  • aroma
  • superhelp
  • sonax
  • versaco
  • praxis
  • bell